Konto w aplikacji Fyzivo możesz usunąć w każdej chwili. Usuwamy je razem ze wszystkimi należącymi do niego danymi.
Usuwanie w aplikacji
- Otwórz aplikację Fyzivo i zaloguj się na swoje konto.
- Otwórz swój profil — dotknij zdjęcia profilowego w prawym górnym rogu ekranu Strona główna albo swojego imienia w zakładce Więcej.
- Na samym dole dotknij „Usuń konto” i potwierdź usunięcie.
Konto i dane zostaną usunięte natychmiast i nie można ich przywrócić.
Usuwanie bez aplikacji
Jeśli nie masz zainstalowanej aplikacji, napisz do nas z adresu e-mail użytego przy rejestracji na kineoflow@gmail.com z tematem „Usunięcie konta”. Usuniemy konto bez zbędnej zwłoki, najpóźniej w ciągu 30 dni, i potwierdzimy to e-mailem.
Jakie dane usuwamy
- dane logowania i profil — e-mail, imię, telefon, tekst „O mnie” i zdjęcie profilowe;
- ulubione ćwiczenia, postęp oglądania filmów, ukończone ćwiczenia i zapisy do programów;
- ustawienia powiadomień i tokeny urządzeń do powiadomień push;
- zapisy logowań i dane o urządzeniach, na których się logowano.
Co zostaje
Tylko anonimowe statystyki wyświetleń filmów (które ćwiczenie zostało odtworzone i kiedy) bez powiązania z twoim kontem. Z kopii zapasowych bazy danych twoje dane automatycznie znikną najpóźniej po 30 dniach.
Korzystasz z aplikacji jako gość?
Dane gościa nie są powiązane z twoim imieniem ani adresem e-mail. Usuniesz je w aplikacji: w zakładce Więcej dotknij „Usuń dane gościa”. Jeśli nie będziesz korzystać z aplikacji przez 12 miesięcy, usuniemy je automatycznie. Gdy założysz konto, zostaną do niego przeniesione i usuniesz je razem z nim.